12 Şubat 2014 Çarşamba

Zombi Rehberi


Her geçen gün yaşanan yeni zombi vakalarından sonra siz değerli aklı selim insanlar için bir zombi rehberi yazmak istedim. Öncelikle zombi nedir tanımını yapalım.

Zombi: Ölmüş sonra beyinsiz olarak tekrardan canlanmış mahlukat.

Zombiler bir şekilde öldükten sonra tekrardan canlanırlar, çok düşük ya da hiç zekaları yoktur.

Genelde yukarıdaki gibi ağzı burnu dağılmış, tipsiz, çirkin yaratıklardır. Bir salgın sonucu ortaya çıkmışlarsa insanların ve haliyle zombilerin çok bulunduğu mekanlardan uzak durmak faydalı olacaktır. 
Evet, şehirlerden uzak durmalısınız. Her ne kadar yiyecek, içecek ve cephane gibi bazı ihtiyaçları karşılamak için şehire gitmeniz gerekse bile tercihiniz büyük şehirlerden ziyade küçük kasabalar, ilçeler ya da mahalleler olsun. Oralara nasıl gideceğiniz sorusuna gelirsek bu üç duruma göre yanıtlanabilir.

1- Zaten oradasınızdır.
2- Şehirde zombilerin az olduğu bir yerde ya da güvenli bir noktadasınızdır.
3- Şehirde etrafınız zombiler tarafından sarılmış ve bir yerde kapalı kalmışsınızdır.

1. durumda zorlanmazsanız. Evinizden çıkın ve arabanıza atlayıp gidin. 

2. durumda dikkatli bir şekilde elinizde büyük sopalar ya da silahlarla evinizden çıkın ve en yakında ki arabayı alıp kaçın, büyük olması daha iyidir ama daha çok benzine ihtiyaç duyacağınızı unutmayın. 
3. durumda büyük ihtimal kurtuluş şansınız azdır, şaşırtmaca yaparak kaçmaya çalışın ve yakında ki en büyük araca ulaşın ya da denerken ölün.

İhtiyaçlarınızı giderdikten sonra etrafı kapalı bir mağaraya ya da güvenli sağlam bir merkeze yerleşin ve açlıktan tekrardan ölmelerini bekleyin. Her ne kadar onlar zaten birer ölü olsalar aslında canlanmış ölülerdir ve bu yüzden tekrardan öldürülebilirler. 


Her canlı organizma bir enerji kaynağına ihtiyaç duyacağından ve bu zombiler birer bitki olmadıklarından(fotosentez yok!) bir süre sonra açlıktan ölmeleri muhtemeldir. Ölmezlerse zaten sonunda sizi bulur ve öldürürler ya da savaşıp 6 milyar zombiyi temizlersiniz. Hayal gücü ve yaratıcılıkta sınır sizsiniz.

Belli başlı şeylerden bahsetmeye devam ediyoruz, sırada silahlar var. Çoğu insan yanlış yerde yanlış silahı kullandığı için ölür. Silahlarınızı iyi seçin. Karşınızda salak ve muhtemelen yavaş bir yaratık var. Bu yaratığa bıçakla saldırırsanız ısırılma olasılığınız yüksektir. Üstünüze ağzınıza, başınıza kan sıçrar ve sizde hastalık kapabilirsiniz. 


O halde fazla yaklaşmadan uzaktan işini bitirmelisiniz. Eğer güçlüyseniz demir bir sopayla kafasını ezmeniz onu durduracaktır ama asla birden fazla zombiye tek başınıza saldırmayın arada bir ısırık kapar ve onlara katılabilirsiniz. 

Küçük kapalı mekanlarda kısa hafif silahlar tercihiniz olmalıdır. Bir FAMAS ya da MP5, kırsal alandaysanız G3 veya AK-47 işinizi görür. Bunları nereden bulacağınız size bağlıdır. Zombiler her yerde unutmayın!

Sosyal ilişkiler kriz zamanında çok önemlidir. İnsanlar korktukları zaman tehlikeli olurlar. Yiyecek, silah, cephane ya da cinsel tatmin için size ve ailenize saldırabilirler. Bu yüzden kimseye güvenmeyin. İri bir adam sizi boş bir anınızda alt edip gözünüzün önünde ailenizi katledebilir.


 İnsanları iyi tanımaya çalışın iyi birisini bulursanız birlikte takılabilirsiniz ama her zaman dikkatli olun. Hata yapan şoka giren kişiler size sorun çıkarabilirler bu yüzden onlardan uzak durun. Mümkün olduğunca insanlara yaklaşmamaya çalışın çünkü ortalıkta düzeni koruyan ordu, polis gibi kuvvetler olmayacaktır. 

Eğer sistem tamamen çökmüşse bazı çeteler yönetime el atmaya çalışabilir bu yüzden ana yollardan ve ortalık yerlerden seyahat etmeyin ve hep tetikte olun.

Birisi ısırılır ve hastalık kaparsa (bu yolla kaptığını kabul ediyoruz) ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Eğer siz kaparsanız yine ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz...




Yazıyı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder