12 Şubat 2014 Çarşamba

ABD'den Vatandaşlarına Zombi Uyarısı


 Zombi oyunları ve filmlerinin ne kadar popüler olduğunu söylememize gerek yok. Şimdiye kadar harika korku filmleri yapıldı ve bu filmler büyük ilgi gördü. Walking Dead gibi diziler de bu konuya hala ne kadar büyük bir ilgi olduğunu gösteriyor.
     
Oyun dünyasında ise Resident Evil başta olmak üzere zombi oyunları hala büyük ilgi görüyor. Left 4 Dead'i de hemen hemen her FPS sever zevkle oynadı.

     Peki zombiler gerçek olabilir mi? Bu soruya çoğumuz tabi ki hayır diyecektir. Açıkçası bu soru ilk başta beni de gülümsetiyor. Yine de Haberturk'teki bir haber dikkat çekici. Bu haberde ABD'nin “Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi”nin olası bir zombi istilasına karşı vatandaşlarını uyardığı söyleniyor. 
    
Bulaşıcı hastalık uzmanı Doktor Ali Kahn'ın merkezin bloguna yazdığı yazıda "Amerikan vatandaşlarından “zombi istilası” riskine karşı bir acil durum planı yapmaları, ilaç, gıda ve sudan oluşan acil durum çantası hazırlamaları ve zombilerin ulaşamadığı kamplardan birisine ulaşmaları isteniyor."
     
Dr. Kahn, böyle bir yazıyla ABD’de her yıl çok sayıda kişinin ölümüne yol açan kasırga sezonunda meydana gelen kriz durumlarına karşı, halkın ne gibi hazırlıklar yapması konusunda dikkatlerini çekmeyi amaçladıklarını söyledi.
      
Yoğun trafik nedeniyle bir süre sonra çöken blog'taki yazı ile ilgili açıklama yapan“Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi” sözcüsü halk zombi istilasına hazır olursa, her türlü tehlikeye karşı hazır olur dedi. Gerçekten ilginç sözler. 
     
Acaba zombiler ortaya çıkmaya başladı da, insanlar endişelenmesin diye bizden saklıyor olabilirler mi?



Yazıyı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder