15 Şubat 2014 Cumartesi

Zombi İstilası İçin Gerekli Virüsler

         

            ZOMBİLERİN İSTİLASI İÇİN 5 BİLİMSEL SEBEP!



Kültürümüz, zombilerle ilgili binlerce hikaye ile doludur. İnançlarımızdan, çizgi roman kitaplarına, romanlara, oyunlara, hikayelere, şehir efsanelerine kadar... Ancak zombi kıyameti gibi birşeyin gerçekleşmesi mümkün değildir, değil mi?

                                          Evet?
Aslında, evet. Oldukça mümkündür. Size bunun bilimsel olarak gerçekleşebileceği beş farklı yoldan bahsedeceğiz.





5 - Beyin Parazitleri 

Nerde görmüştük?
Resident Evil IV'te...

Peki bu nedir?
Parazitlerin kurbanlarını beyinsiz, zombi-vari kölelere çevirmeleri doğada çok sık rastlanan birşeydir. Toxoplasmosa gondii adlı bir parazit de bize bunun ne kadar korkunç bir şey olabileceğini gösteriyor.

Bu bakteri farelere bulaşıyor ancak, sadece kedilerin bağırsaklarında çoğalabiliyor. Parazit, farenin kedinin içine girmesinin kendi soyunun devamı açısından önemini biliyor ve farenin beynini kontrol etmeye başlıyor. Fare tüm hayat fonksiyonlarını hayatını değiştirecek tek bir farkla aynen sürdürüyor. Bu fark da şu: fare kedilerin kokusundan kaçmayı bırakıyor, hatta kedilerin yaşadıkları yerlerde daha fazla dolanmaya başlıyor. Parazit bu şekilde fareleri kedilere yem yapıp daha fazla kediye ulaşmayı ve daha fazla üremeyi başarıyor.

Bu etkinin sadece farelere özgü olabileceğini düşünmüyorsunuz değil mi?

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Peki size yukarıdaki bakterinin dünyadaki insan nüfusunun yarısının vücudunda bulunduğundan ve kimsenin bunun farkında olmadığından bahsetsek? Siz de onlardan biri olabilirsiniz!                                              


Ayrıca araştırmalar hakkında şunu söylemeyi unuttuk: Bu bakteriye sahip insanların karakterlerinin değişmesi ve çıldırma ihtimalleri daha yüksekmiş.

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı?
İnsanlar ve fareler çok da farklı değillerdir (genetik açıdan); bu yüzden ilaç araştırmalarında ve genetik ile ilgili çalışmalarda zaten fareleri kullanırlar. Bir zombi kıyameti için tek gereken de Toxoplasmosa'nın biraz daha evrimleşmiş hali olabilir. Düşünsenize dünyanın yarısı bir anda kendini korumak ve mantıklı düşünmekle ilgili temel bir içgüdüsünü yitirse? Yani şu ankinden bile daha azını kastediyoruz :)

Eğer kendinizi böyle bir parazitin gelişmesinin binlerce yıl sürebileceği düşüncesi ile rahatlatıyorsanız, tüm dünyada geliştirilen biolojik silah projelerini unuttunuz sanırım. Bu projelerin amacı zaten bu tür parazitler ve virüsler geliştirmek.


Şimdi siz bu durumda kurbanların hiç ölmediği için zombi tanımına girmediklerini savunabilirsiniz ancak sizi temin ederim ki, onlarca parazit kurbanı bilinçsizce pencerenizden içeriye girmeye çalıştığında kavramların pek önemi kalmayacaktır.




4 - Nörotoksinler

Nerde görmüştük?
The Serpent and the Rainbow, Resident Evil V bilgisayar oyunu.

Peki bu nedir?
Bunlar vücut fonksiyonlarınızı, bir doktor için bile (belki çok iyi bir doktor için değil) ölü sayılacağınız bir noktaya kadar yavaşlatabilen zehirlerdir. Bir Japon balığının (fugu) zehrinin bunu yapabildiği bilinmektedir.

Kurbanlar bu durumdan alkaloid çeşitleri kullanılarak uyandırılabilir. Ancak bu onları eski halllerine döndürmez. Hafızalarını yitirmiş, yemek, uyumak, inlemek ve kolları yukarıda çevrede dolanmak gibi sadece basit komutları yerine getirebilen birer zombiye dönüşürler.

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Bunun olasılık tarafı artık tartışılmıyor çünkü yaşandığı biliniyor.

Bu tip olaylar Haiti'de yaşandı. Zombi kelimesi de zaten buradan geliyor. Bununla ilgili kitaplar var, en ünlülerinden ikisi de Dr. Wade Davis'in yazdığı Passage of Darkness ve The Serpent and the Rainbow. The Serpent and the Rainbow adlı film de buradaki bilimsel gerçekler üzerine kuruluydu.

Durumla ilgili resmi olarak kanıtlanmış bir olay da Clairvius Narcisse hakkında olandır. Kendisi bir Haitili'di ve iki farklı doktor tarafından da ölü ilan edilip 1962 yılında gömülmüştür. 18 yıl sonra ise adamı köyde dolanırken bulurlar. Sonradan anlaşılır ki bölgedeki bir Voodoo büyücüsü doğal yoldan elde ettiği bazı kimyasallar ile insanları zombiye çeviriyor ve onları şeker çiftliklerinde çalıştırıyordur.

Bir daha çayınıza ya da kahvenize şeker koyarken bunun bir zombinin ellerinden geçmiş olabileceğini hatırlayın :)

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı? Bir açıdan, zaten bu çoktan yaşandı! Ancak diğer taraftan şeytani bir dahi dünyayı yok etme planları içerisinde insanların çoğuna bir şekilde alkaloid verse bile onları agresif ya da yamyam yapacak bir yol yok.

Henüz!




3 - Gerçek Rage Virüsü

Nerde görmüştük?
28 Gün Sonra - 28 Hafta Sonra

Peki bu nedir?
Filmde, insanları beyinsiz birer ölüm makinesine çeviren şey bir virüstü. Gerçekte ise, beyinde oluşabilen bazı problemler aynı şeye sebep olabiliyor. Bunlar tabii ki bulaşıcı olmuyorlar. Ancak deli dana hastalığını hatırlarsınız. İneklerin omurgasına ve beynine saldıran bu virüs hayvanı beyinsiz bir saldırı makinesine dönüştürüyordu!

Ve insanlar böyle bir hayvanın etini yediklerinde ise...

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Deli dana virüsü insanlara bulaştığında buna Creutzfeldt-Jakob hastalığı diyorlar ve belirtileri şunlar:

- Yürüyüşte değişiklik.
- Halüsinasyonlar.
- Kordinasyon problemleri (tökezlemek veya düşmek gibi)
- Kas seyirmeleri ve spazmları.
- Sürekli artan sayıklama ve akıl rahatsızlığı problemleri.

Hastalığa oldukça nadir rastlanıyor (tabii ki sandığımız kadar nadir olmayabilir) ve etkilenenlerin insanları ölümüne kovaladıkları ile ilgili bir bilgi yok (Henüz!).

Ancak bazı hastalıkların ve virüslerin Rage virüsüne benzer etkilere sahip olması bize şunu kanıtlıyor: Hergün Deli Dana ya da benzer bir hastlaığın evrim geçirip insanları zombilere çevirmesi oldukça muhtemel!

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı?
Şu an beyinsiz bir insanın durduk yere şiddet uygulamaya kalkması oldukça uzak ve anlamsız bir olasılık olarak görünebilir ancak bunun tek bir beyin kimyasalı (serotonin) ile gerçekleşebileceğini söylesek? Farelerde yapılan deneylerde farelerin kapalı kafeslerde birbirlerine delirmişçesine saldırdıkları görülmüştür.

Yani Rage virüsü için ihtiyacımız olan tek şey deli dana hastalığına ek olarak beynin bir tek kimyasalı bünyesine almasını engellemek! Ve dünya 28 Gün Sonra'dakinden farksız bir yere gelecektir...

Yani belki de adını Süper Deli Dana hastalığı koyacakları bir hastalığın kan yolu ile bulaştığını ve bir hastalıkla başka canlılara aktarıldığını düşünün. İşte size bir ısırıkla aktarabileceğiniz Rage türü bir virüs...

Tıpkı filmdeki gibi, tek bir ısırıkla en kötü zombi türüne dönüşebilirsiniz. 

Peşinizden koşabilecek, hızlı bir zombi!



















2 - Nörojenez

Nerde görmüştük?

Dünyanın pekçok yerinde yapılan araştırmalarda...

Peki bu nedir?
Kök hücre araştırmaları ile ilgili birşeyler duymuşsunuzdur mutlaka. Temel olarak kök hücreler ölü hücrelerin yerini alabilecek joker-vari hücreler. Olayı bizim gibi zombilere bağlayabilecek taraf ise şu: bu hücreler ölü beyin hücrelerini oluşturmakta da kullanılabilir.

Konunun nereye gittiğinin farkındasınız değil mi? :)

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Tıp sizi beyin hasarı dışında pekçok durumda kurtarabilir. Organlarınızı çıkartabilir, bunları makineler ya da başka organlar ile değiştirebilirler ancak beyniniz öldüğünde artık dönüş yoktur değil mi?

Artık öyle olmak zorunda değil! Beyin travması geçirmiş hastaların beyinlerini yeni hücrelerle tekrar eski haline getirmeyi yapabiliyorlar. Hatta bu hastalar tekrar kalkıp gezebilecek hale gelebiliyorlar.

şimdi bunu ölü bir bedenin çürümesini engelleyerek, belki yapay bir kalp ve beyin ile vücut fonksiyonlarını sürdürecek durumda tutmak ile birleştirin. Çok uzun sürmediği sürece ölüleri geri getirebilmemiz mümkün olacak!

Bu harika bir haber değil mi? Reanimasyonla (işlemin adı bu) ilgilenen laboratuarlarınsa konuyla ilgili birkaç sıkıntısından bahsedelim. Beyin ölmeye dışarıdan içeriye doğru başlıyor. Dış katman, korteks, sizi insan yapan kısım. Böylece geriye sadece çok temel hareketleri yapmanızı sağlayacak ve temel içgüdüleri koruyacak kısım kalıyor.

Korteks hayatta kalmanız için gerekli değildir. Sizin yürümeniz, yemek yemeniz için beyin kökünüz yeterlidir. Tavukların başları kesildikten sonra etrafta dolanabilmelerini böyle açıklayabiliyoruz, bu arada başı olmadan en uzun süre hayatta kalma rekoruna sahip tavuk tam 18 ay kafasız yaşamış :)

Yani sonuç olarak, beyin hasarı olan bir hastayı alıp beyin kökünü, kök hücre yöntemi ile tekrar oluşturursanız, elinizde bilinçsiz bir şekilde ortalıkta dolanan bir insan olur. Düşüncesi veya karakteri, olmayan bu insanların sahip oldukları tek şey temel içgüdüler ve dürtülerdir.

İşte tam da aradığımız şey bu değil mi? Gerçek yaşayan ölüler bazı laboratuar deneylerinin sonuçları olarak orada bir yerlerde dolanıyorlar!

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı?
Düşünün... Dünyadaki tüm yasalar der ki tüm haklar ve sorumluluklar ölüm ile sona erer. Bedava iş gücü olarak kullanmak üzere beyinsiz köleler yapmak için tek gereken yeterli kaynağa ve ihtiyaca sahip birileri!

Birinin bunu denemesi için ne kadar süre geçmesi gerekiyor bilmiyoruz. Ancak yaşayanlara insan muamelesi yapmayanların ölüleri kullandığını öğrendiğimizde, şaşırmayacağımız kesin!
























1 - Nanobots

Nerde görmüştük?
Michael Crichton'ın Av(Prey) isimli romanında, PS2 oyunu Nano Breaker'da.

Peki bu nedir?
Nanobotlar kendilerini kopyalayan, siz farkında bile olmadan herhangi birşeyi inşa edebilen ya da yıkabilen mikroskopik robotlardır. Bu teknolojiye günümüzde çok büyük yatırımlar yapılıyor. Bilimadamları bir noktada nanobotların insanlığın sonu olacağının farkındalar ama bunun nasıl olacağını merak ettikleri için yaptıkları işe son veremiyorlar :)

Zombilere nasıl sebep olabilir?
Bilim küçük silikon bir çipi bir virüse bağlayarak, ilk nano-cyborg'u yarattı bile. Buldukları ilk şey de, cyborgların bünyelerinde bulunduğu canlı öldükten aylar sonra bile yaşamaya devam ettikleri oldu. Araştırmaların ilk aşamalarında ile nano teknoloji ile uğraşan bilim adamlarının bir zombiyi yaratmaya ne kadar yaklaştıklarına bakın. Yaptıkları işi (dünyanın sonunu hazırlamak) iyi biliyor olmalılar :)

Araştırmalara göre, bir on yıl içerisinde beyninize girip hasarlı nöron bağlantılarını yeniden kurabilecek nanobotlar yapılabilecek. Evet, nanobotlar zihninizdeki kopuk bağları birleştirirken ne ters gidebilir ki?

Bunun zombi kıyametine dönüşme olasılığı?
Birgün beyninizde nanobotlar olacağını garanti edebiliriz. Bunların siz öldükten sonra da çalışmaya devam edecektir. Yani beyninizdeki çürüyen hücrelerin yerini alıp sizin kaslarınızı ve eklemlerinizi kontrol edebilirler ve bunu tüm vücudunuz çürüyene dek yapabilirler.

Nanobotlar kendilerini çoğaltabilecek şekilde programlanacaklardır ve vücudun sahibinin ölümü onun da ölümü olacak demektir. Kendi varlıklarını sürdürebilmek için kendini yeni bir bedene aktarmak isteyecektir. Bu yüzden nanobot zombisi sağlıklı bir kurban bulup ısırmak isteyecek ve kan yoluyla aktarılan nanobot yeni yuvasında düzeni tekrar ele geçirmek için çalışmalarına başlayabilecektir. Yeni kurbanına geçen nanobot bu canlının korteksini devre dışı bırakıp beyin kökü ile birlikte kontrolü ele alabilecektir. Böylece dünya sürekli genişleyen beyinsiz insanlar ordusu ile dolacaktır.

Kimseyi paniğe sürüklemek ya da komplo teorisi oluşturmak için bunu söylemiyoruz. Ancak gelecekte birgün kontrolden çıkmış nanobot salgınlarının insanlığın sonu olabileceği aşikar!


En iyisi mi siz şimdiden hazırlanmaya başlayın, zombilerin istilası yakın!


Yazıyı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşın.

2 yorum:

  1. Bu konuya katılıyorum ve şuna inanıyorum bu projeler Amerikanın desteğiyle ortadoğuda patlak vereceği ve orada başlayacağı kanaatine benim teorimdir.

    YanıtlaSil
  2. Bu konuya katılıyorum ve şuna inanıyorum bu projeler Amerikanın desteğiyle ortadoğuda patlak vereceği ve orada başlayacağı kanaatine benim teorimdir.

    YanıtlaSil