1 Şubat 2014 Cumartesi

Türkiye’de Zombi Olmanın Zorlukları


Biz Türk'lerin aslında zombi olduğunu diğer yazımızda detaylı şekilde açıklamıştık. Şimdi ise Türkiye'de zombi olmanın zorluklarını hep birlikte okuyalım.
Amerika’da yayınlanan The Walking Dead dizisinin, Türkiye’de çok sevilmesinin ardından bir sevdadır gidiyor: “Anne ben zombi olmak istiyorum.”
Hayır anlamıyoruz git vampir ol. Cool olay her şeyden önce, EdwardDamon falan yakışıklı çocuklar. Olmadı kurt adam ol, doğayla bağın olur; zıplar hoplarsın. Hiç bilemedin cadı ol; büyüler, muskalar takılır gidersin. Neden zombi arkadaş?
Neyse… Henüz farkında olmayanlara Türkiye’de zombi olmanın ne kadar zor bir olay olacağını araştırdık. Bu yazıyı okuduktan sonra da fikriniz değişmezse, bizden günah gitti.

Öldükten sonra mezardan nasıl çıkacaksın?

Geleneğimiz göreneğimiz ortada: ölürsün, yıkarlar, pamuğu tıkarlar, kefene sarar ve gömerler. Nasıl çıkacaksın o mezardan? Hadi diyelim yırttın kefeni, öyle dal döşek gezdirmezler adamı. Üzerler.

Türk insanı lezzetli değil bir kere

Biz öyle elin Amerikalısı, Hollandalısına benzemeyiz, ilik gibi değiliz anlayacağın. Alkolden yağlanmış karaciğer, sigaradan solmuş akciğer, sağlıksız beslenmeden dolayı yağ bağlamış bel çevresi, sporsuzluktan oluşan selülitler, egzoz gazı ve sigara dumanından sararan bir cilt ve stresten eriyen bir beyin… Allah aşkına bu insan yenir mi?

Emekli maaşı hak getire

Velev ki zombinin biri ısırdı, öyle kaptın virüsü. Ne olacak o emekli maaşı? SSK’nın ya da Bağ-Kur’un zombiye maaş vereceğini sanıyorsan, yanılıyorsun. Ölüsün sen bir kere. Yalan olur bunca yılın emeği, yalan.

Zombiye kız vermezler

Gençlik tutkusu dedin, tutuldun bu sevdaya… Evlilik çağı gelince ne olacak? Zannediyor musun ki sevdiğin kadınla evlenebileceksin? Yoo dostum yooo, vermezler.

Aynada kendini çekecek zombiye hazır değil bu toplum

Biliyoruz, sen çekmeyeceksin ama birileri çıkacak aynanın karşısında kendini fotoğraflayacak. Düşünsene elinde fotoğraf makinesi ya da telefonla gerdan kıran bir zombiyi. Iyghh.

Dini vecibelerini nasıl yerine getireceksin?

İnsanların zombi olunca huylarının ne kadar değişeceğini bilmiyoruz. Ya dini gerekliliklerini devam ettirmek istersen? Mesela ramazan ayında, oruç tutayım diye sahurda davulcuyu mu yiyeceksin? Ayıp.

Yalnızlıktan kendi başını yersin

Bir hata zombi oldun; birileri çıkıp da “biz buralarda zombileri sevmeyiz” derse? Yalnızlıktan kafayı yersin. Kinaye değil zombisin artık, koparır yersin.

Dalga geçerler, taklidini yaparlar

Farklı olana pek müsamaha göstermez bizim toplum, ötekileşirsin. Çok zor ama alıştıklarını varsayalım: Yürüyüşün farklı, elin kolun farklı, taklidini yaparlar. Gururun kırılır.

Sabah akşam Cranberries’den Zombie dinletirler, bıkarsın

Bir mucize seninle arkadaşlık falan kuranlar da oldu. Şaka baabında sabah akşam “Zombie” dinletirler, bıkarsın. İrlanda’ya gidip Cranberries’i yiyesin gelir hıncından.
Yazıyı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşın.

0 yorum:

Yorum Gönder